En klassiker til barnedåben – varmrøget laks

Vi har alle været til en barnedåb, hvor der var disket op med en masse lækre retter, alt hvad ganen kan begære. Mange gange har det et tema, det kan være italienske antipasti eller ligenende. Græske meze retter eller andet. En ting ser dog ud til at gå igen – det er den røgede laks.

Hvis du har været en tur på Bornholm og inde på et af de klassiske røgerier, hvor der røges masser af sild, makrel og laks, så kender du sikkert også smagen og duften af friskrøget fisk. Det er helt unikt og fælles for de tre fisk er at der er rigeligt af dem.

Til barnedåben holder man typisk et enkelt element i hævd og det er at der skal spises fisk. Det kan være alt fra den traditionelle sildemad over rejer, tunmousse eller koldrøget eller varmrøget laks. Det er helt klassisk.

Hvis du er en af dem, der går meget ind for den gode kvalitet og ikke kigger så meget på hvor meget tid der bruges på det, kan det endda være at du selv har røget din laks i din Weber grill derhjemme. Der er mange som foretrækker den koldrøgede laks, men som oftest ser man ved buffeten at begge varianter er lige populære.

Disclaimer

Comments are closed.