Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

Er i ved at planlægge den næste familieferie? Det er en god ide, at man planlægger den kommende ferie i god tid for at være sikker på at få plads det ønskede sted. Det er blevet populært at tage de mindste i familien med på bondegårdsferier, da børnene kommer til at lære en masse om at passe dyr, samt se hvad man laver på en gård. Det er typisk i forbindelse med sommerferien at folk besøger de danske gårde, da det er her at bondemændene har travlt på landet. På internettet kan du finde en oversigt over hvilke gårde man kan besøge, samt læse om hvad andre har syntes om gårdene.  

At være på gården

Ifølge statistikker er det især storbymennesker som kommer ud på landet for at lære deres børn om landbruget og dyrelivet. Typisk har forældrene selv været på gårde som små, og synes at det kan være sjovt at lade deres børn opleve det samme. Det er meget forskelligt hvad man kan opleve på den enkelte bondegård. Der er normalt frivillige aktiviteter, hvor børnene kan komme i tæt kontakt med både dyr og forskellige arbejdsopgaver på gården. Nogle bondegårde har plads til at familierne kan indlogere sig, imens man andre steder er nødt til at bo i nærheden af gården på hoteller, udlejningsværelser eller Bed & Breakfast. 

Bondegårdsferie skal afprøves

Der er nogen som godt kan have fordomme om bondegårdsferier, da nogen er sikker på at det er kedeligt kun at være blandt dyr og arbejdsopgaver på gården. Bondegårdsferier indeholder meget mere, da man bl.a. kommer i tæt kontakt med dyr, som mange børn sætter stor pris på. Efter en uge på landet er børnene bedre udrustet til at passe og pleje dyr og har en forståelse af hvilket ansvar det er at skulle varetage så mange forskellige dyr på en gård.

Disclaimer