Seneste artikler

Senior dating: Her finder du både venskab og romantik Brætspil er ren hygge

Når jeg nu spørger på denne måde, så er det fordi, at jeg har fået ubudne gæster i haven. Nu tænker jeg ikke på naboens kat, der som regel ødelægger min græsplæne. Nej, det er mere en lille lodden fætter, der i daglig tale kaldtes for en vandrotte i gamle dage.

Når jeg spørger andre, om de har haft problemer med dem og hvordan bekæmpelse foregår, så ligner de et stort spørgsmålstegn. De har aldrig hørt om begrebet før. Men når jeg siger mosegrise, så ved de fleste hvad jeg snakker om. Naboen – altså ham med skadedyret – som jeg kalder hans kat, foreslog mig, at jeg skulle ringe til den lokale skadedyrsbekæmpelse i Århus.

Jeg ved nu godt, hvorfor han var så forhippet på at få sat en bekæmpelse i gang med det samme. De spreder sig jo med lynets hast så snart de får unger. Han var også så behjælpelig, at han rendte ind i skuret og kom løbende med fælder til muldvarpe. Jeg gav ham en lynlektion i forskellen mellem muldvarpe & mosegrise, og at fælder kun er gode til muldvarpe. Mosegrise er meget mere snedige og fylder dem op med jord. De så ikke lige ud til at trænge ind. Men ingen tvivl om, at mine mosegrise ville trænge ind i hans have, hvis ikke vi hurtigt fik sat gang i en effektiv bekæmpelse af mosegrise.

Så hans næste træk var at komme løbende med de gule sider. Det lignede ikke lige versionen var i år, men derimod en noget ældre model. Normalt bruger jeg altid nettet i situationer som disse, hvor jeg skal finde en god og pålidelig håndværker fra lokalområdet. Men jeg bladrede alligevel om under rubrikken skadedyr og fandt en firma, der havde eksisteret i mange år og dermed havde en masse erfaring lige fra mosegris til kakerlak. Så jeg spurgte naboen, om ville gå med på en halvpart. Han så ligeså forkert ud som min græsplæne.

Jeg tror egentlig også, at han havde lyst til at kravle under denne. Han slog den først hen med at det jo ikke var hans problem, hvilket i og for sig jo også var rigtigt. Men da jeg brugte ordet en god investering som en slags forsikring, manglede han pludselig modargumenter. Hvad koster det at bekæmpe skadedyr som disse, spurgte han så. Det er faktisk billigt hos det her velrenommerede firma. Hvis vi slår halv skade, så bliver det jo yderligere dobbelt så billigt !

Disclaimer