Seneste artikler

Senior dating: Her finder du både venskab og romantik Brætspil er ren hygge

Hvornår har du sidst samlet et puslespil? Var det, da du var barn? Eller lægger du somme tider puslespil med dit barn?

Man tænker ofte, at puslespil er for børn. Og det er det naturligvis også. Det er super god beskæftigelse for et barn. Både for hovedet, da man skal tænke sig om for at vende brikkerne rigtigt – og få samlet det rigtigt. Man skal så at sige følge en vejledning, hvilket er en fin øvelse – og så er man koncentreret om puslespillet. Men man får også trænet finmotorikken, hvilket jo er godt at gøre som barn. Sidst, men ikke mindst, sidder man ikke ved den ene eller anden skærm og spiller eller kigger, så længe man laver puslespil. Og bliver man glad for at lægge puslespil, kan man med det – også som barn – få koblet lidt af fra det daglige ræs.

Men disse ting er jo ikke kun gode for børn. Voksne kan af samme grunde faktisk have rigtig godt af at lægge puslespil. Det kan virke afstressende og afslappende, som man sidder der og leder efter hjørne- og kantbrikker til det nye 1000-brikkers puslespil med det smukkeste snelandskabsmotiv.

Puslespil i stedet for stress

Puslespil kan måske endda være med til at holde hverdagsstress lidt på afstand.

Der er – desværre – alt for mange mennesker (også børn…), der har en stresset hverdag. Man skal efterhånden nå alt for mange ting i dagligdagen. Passe skole, arbejde, lektier og hjemmearbejde. Gå til mindst tre fritidsaktiviteter hver – plus logistikken i det. Der skal købes ind, laves mad og gøres rent. Der skal bages og pyntes, og det hele skal se lækkert og overskudsagtigt ud på de sociale medier. Men… Hvornår ramler det hele? Måske er det blevet tid til at trække vejret og give sig selv og sin familie mere tid og overskud. Måske er det blevet tid til at trække stikket. Bare lidt hver dag…

Lav et puslespil sammen

Så hvis man bare giver sig selv lidt tid i det daglige – til at finde brikker i det puslespil, man er i gang med, så kan det være, man kan bruge det som et dagligt pusterum og slappe af med at lave puslespil. Og børnene kan også være med – det giver både hygge og teamwork. Samtidig kan man måske lige få snakket om dagen og dens gode sider og udfordringer. Der er mange sidegevinster ved at lægge puslespil.

Nu behøver man jo ikke at lide af stress for at lægge puslespil. Generelt er det en hyggelig beskæftigelse, og man får – afhængig af sværhedsgrad – udfordret de små grå på en afslappende måde. Og der findes et hav af forskellige puslespil – og i forskellige sværhedsgrader. Så man behøver ikke at kaste sig ud i et på 1000 brikker, hvis det kun kommer til at virke for uoverskueligt.

Man kan også få andre slags puslespil end de helt almindelige. Der er for eksempel 3D-puslespil, så man kan bygge figurer eller bygninger op i luften. Så der er masser af muligheder.

Alle burde lægge puslespil en gang imellem.

 

Disclaimer