Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

Om sommeren, når der skal planlægges ferieaktiviteter og ture, så vil et besøg i en mini-zoo være et helt oplagt valg. Specielt, hvis der er mindre børn i familien, er en mini-zoo et garanteret hit.

Børn elsker dyr. Og i en mini-zoo kan de komme helt tæt på dyrene. Mange steder kan man endda få lov at gå helt ind i indhegningen eller burene og klappe og kæle med dyrene. Og det er lige noget børnene kan li’.

I de danske mini-zoos møder man ofte velkendte traditionelle danske dyr så som geder, kaniner, grise, køer, heste og får samt en del fugle. Men der er ofte også mere eksotiske dyr, som ikke er af dansk herkomst. Og det gør det selvfølgelig ekstra spændende for børnene, når de kan komme i nærkontakt med dyr, som de ikke er vant til at se eller omgås.

Et godt eksempel på en mini-zoo med traditionelle danske dyr er Nymarksminde mini-zoo i Vodskov i det nordlige Jylland. Udover mini-zoo byder Nymarksminde også på masser af andre tilbud til familien – det hele samlet let tilgængeligt på et sted. Der er f.eks. en stor legeplads/legeland, fodboldgolfbane, grill-område, overnatningsmuligheder osv. Hos Nymarksminde kan man komme helt tæt på dyrene og flere af dem kan man også komme ind i indhegningen til. Dette gælder eksempelvis i det store kaninbur, hvor det er næsten umuligt at få børnene med væk fra igen.

En mini-zoo er et oplagt sted at tage børnene med hen. Udover det tætte samvær med dyrene har de også mulighed for at lære noget om, hvor dyrene kommer fra, hvordan man passer dem og hvordan mange af dem indgår som en vigtig bestanddel af f.eks. det danske landbrug. Der er altså både hygge og lærdom forbundet med et besøg i en dansk mini-zoo, hvilket går det til et oplagt udflugtsmål for alle familier.

 

Disclaimer