Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

Hvem spiller på mundharmonika? Er det kun Hillbillys eller er det faktisk et anerkendt instrument? Umiddelbart vil mange nok mene, at en mundharmonika er et mindre lødigt instrument – men intet kunne være mere forkert, Og i Danmark er der faktisk rigtigt mange, der spiller på mundharmonika – det bekræftes af salget online. For eksempel sælges der store mængder af dem her. Og det er bestemt ikke fordi det er nemt at lære at spille på et mundorgel, som nogle spøgefuldt kalder det lille musikinstrument.

Kaldes også for mundharpe

Nogle foretrækker at kalde den for en mundharpe, og forklaringen på dette fortaber sig lidt i det uvisse. Personligt tror jeg, det hænger sammen med, at ordet mundharpe tolkes som værende lidt finere end mundharmonika. En harmonika er nok mere at betragte som et folkeligt instrument, og for nogle er den slags ganske vigtigt.

Hvis du kan lide at lytte til instrumentet:

Generelt er den lille sag altså lidt ugleset og undervurderet i forhold til mange andre musikinstrumenter, og det er altså lidt synd. Sådan lidt det samme som med den så smukt lydende og klassiske violin (se lige disse violiner!!)

Forleden sad jeg faktisk ude på min veranda og spillede på min basun i solnedgangen, da min nabo kom forbi med sin lille mundharpe (han er nemlig lidt fin på den). Og det endte med en fed jam session, hvor vi sad og hyggede os med masser af gode melodier og en hel del whisky til langt ud på aftenen. Til sidst kom politiet faktisk og bad os om at holde inde, for naboerne klagede. Og kvarterets hunde havde det ret svært med vores udgydelser 🙂

Sådan er det jo bare – nogle mennesker kan påskønne kunst, når de hører den, og andre mennesker kan ikke finde det smukke i de symfoniske toner fra vores instrumenter.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *