Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

Du har haft en dejlig jul. Ferien er blevet brugt til at planlægge en del nye udgivelser. Du har lavet din temaliste. Du har allerede kontaktet nogle af de personligheder, du gerne vil interviewe. I er blevet enige om datoer og tider for, hvornår I kan mødes via Skype eller Zoom, så du kan få dit interview i hus i tide. Det skal jo redigeres, inden du udsender afsnit nr. X i dit podcast.

Genial mikrofon

Lige nu sidder du måske og er ved at lære en af de bedste julegaver, du fik at kende. Du fik sådan en Shure SM7B studiemikrofon pakke af dine forældre. Den indeholder både den bedste mikrofon, nogle kabler og en Cloudlifter. Du er glad. Tester mikrofonen. Prøver dig frem med kablerne og Cloudlifteren. Det virker. Du lægger den ned i æsken igen. Du skal videre i programmet. Der skal findes musik til afsnittet, der skal udsendes i morgen. Der skal lige laves et ekstra tjek, så du er sikker på, at afsnittet giver lige præcist de budskab, du gerne vil have frem til dine lyttere.

Efter nogle timer, hvor du har fundet musik redigeret og tjekket, går du fra dit lille studie. Du skal have noget frisk luft. Der skal tænkes lidt over hvilken rækkefølge spørgsmålene skal stilles til hende, du har et interview med i morgen. Og så slår det ned i dig: Du har ikke en mikrofonarm til din Shure SM7B. Der var ikke sådan en arm med i pakken. Det går op for dig, at du ikke kan sidde og holde mikrofonen i de to timer, interviewet vil vare. Der er jo ikke tale om en lille test på 4 minutter.
Panikken får den kolde sved til at løbe ned ad ryggen på dig.

Skal finde en god mikrofonarm nu

Men du ved, at der er kun en løsning: Du må have fat i en god og solid mikrofonarm hurtigst muligt. Helt en, der er beregnet til din nye mikrofon. Derfor vender du prompte om og går hjem igen. Du skal på nettet, og se på mikrofonarme. Og du skal finde en passende en, der kan nå frem til dig i løbet af nul komma fem. Du når hjem og får tændt for din laptop. Du åbner din browser og finder flere, shops der sælger mikrofonarme. Du finder en, som er velegnet til din nye mikrofon. Du lægger den i kurven og er faktisk parat til at købe den. Men så lægger du mærke til, at der kan være lang tids levering. Og det er jo ikke det, du har brug for lige nu. Du skal bare have den mikrofonarm nu. Du finder derfor et andet sted, hvor du kan få en lignende mikrofonarm. Du tjekker, at leveringen kan se meget hurtigt. Du køber mikrofonarmen og vedhæfter en note til ordren om, at den skal sendes med levering i morgen.

Nu kan du ånde lettet op. Du ved, at du får din vare i tide, inden interviewet skal begynde. Og du ved nu, hvor du i fremtiden vil handle, når det haster.

Disclaimer