Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

I dag arbejder mange mennesker så meget, at det kan være svært at skelne mellem arbejde og fritid. Datatelefonen og den bærbare computer kommer med hjem fra arbejdet og når den siger en lyd vil mange automatisk fare op for at se om det er noget vigtigt.

Flere forskere har set på dette tiltagende problem og langt de fleste er enige om, at det ikke er en sund udvikling. Når vi er hjemme har vi brug for at kunne slappe af mentalt og ikke spekulere på alle de forretningsmæssige problemer der kan være på et job.

Hjælp selv til

Udover at slå alle de elektroniske gadgets på lydløs, så gør jeg også gerne brug af at skifte til noget andet arbejdstøj. Normalt går jeg i skjorter til damer og et jakkesæt, men når jeg kommer hjem bliver det hurtigt skiftet til jeans og en t-shirt eller måske endnu mere afslappende… en sæt joggingtøj.

Mange synes måske ikke at joggingtøj ser smart ud (det kan man nu godt hvis man vælger det rigtige), men det handler heller ikke om at ”se godt ud”. Det handler egentlig nærmere om det modsatte… slet ikke at skulle spekulere på hvordan man tager sig ud, men udelukkende være til og nyde at man har fri.

Dermed ikke sagt, at man ikke godt kan tage pænt tøj på når man skal til fest. Det er der ikke noget galt i og det vil også ligge naturligvis for mange mennesker. Det vigtige er blot at kunne trække de klare linjer for hvornår man har fri og hvornår man ikke har. Mangler denne grænse så er det meget mere sandsynligt, at man går ned med stress eller lignende mentale kollaps.

Gør dig selv en tjeneste og gen-lær hvordan man slapper af og holder fri. Det kan være svært i starten men det er en super god øvelse. Start eventuelt i det små og sluk telefonen i nogle timer eller lad være med at tage computeren med hjem en enkelt dag.

Forsøg at skifte til noget mindre arbejdsmæssigt tøj så snart du kommer ind af døren derhjemme i stedet for at vente. Sæt noget god og afslappende musik på du kan lytte til eller tag 10-15 minutter ude i haven, hvor du bare sidder og kigger ud i luften og hører til fuglene der synger.

Du kan naturligvis også finde på en masse andre ting, men gør et forsøg på at lære afslapning og det at holde fri. Stress er en forfærdelig sygdom og når du først har den kan den være svær at slippe igen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *