Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

Selv om min uddannelse som tømrer var temmelig alsidig, så har jeg de senere år næsten udelukkende beskæftiget mig med montering af vinduer og døre. Det hænger nok sammen med, at jeg til min svendeprøve blandt andet fik til opgave at montere et vindue, og det gjorde jeg så tilpas godt, at det var medvirkende til, at jeg bestod svendeprøven med topkarakter, som dommerne roste især mit arbejde med at montere vinduet.

Så det var åbenbart noget, jeg var god til, og da jeg for nogle år siden fik ansættelse i et stort tømrerfirma i Storkøbenhavn, var det netop i et job, hvor vinduer og døre skulle udgøre langt den største del af mit arbejde. Og det har jeg det bestemt godt med, for det er et arbejde, jeg nyder meget.

Nu er min dagligdag fyldt med at køre rundt og montere nye vinduer på Sjælland, og det er reelt hele Sjælland, der er mit arbejdsområde. Det firma, jeg er ansat i, er stort nok til selv at disponere over de nødvendige kraner og lifte, som der er behov for, at der skal sættes nye vinduer i høje bygninger.

Der er ingen tvivl om, at jeg holder mest af at montere vinduer og døre i nybyggeri, og det hænger nok sammen med, at så er man fri for først at skulle fjerne et gammelt vindue og få det kørt på lossepladsen. Den del af arbejdet er det mest kedelig, mens monteringen af et nyt vindue er meget mere spændende i mine øjne.

Det er naturligvis vores kunder, der bestemmer, hvilket fabrikat af vinduer, de vil have monteret. Men hvis vi skal rådgive en kunde, peger vi normalt på Rationel Vinduer, som vi har rigtigt gode erfaringer med.

Så selv om disse vinduer bliver produceret i Herning i Jylland, har jeg efterhånden været medvirkende til at montere tusindvis af Rationel Vinduer på Sjælland. Når vi er så begejstrede for vinduer af netop det fabrikat, skyldes det ikke mindst, at vi altid kan stole på, at de er produceret præcis efter de mål, vi har bestilt dem i.

Når det handler om nybyggerier, er det i nogle tilfælde en arkitekt, der har bestilt vinduerne, og vi har faktisk været ude for nogle få eksempler på, at de er blevet bestilt i nogle mål, der afveg nogle få millimeter fra det, der var brug for. Bevares, den slags kan altid reddes ved at gøre fugen rundt om lidt smallere eller bredere end normalt, men vi foretrækker faktisk selv at tage mål til vinduerne, når det er muligt.

Det havde vi heldigvis også selv gjort, da vi for nylig havde en større entreprise i en stor, nybygget ejendom med 26 lejligheder, hvor vi skulle levere og montere døre og vinduer i København. Det var en god ordre, som firmaets to ejere var meget glade for.

Jeg blev udpeget som sjakbajs for vores hold på seks tømrere, og jeg fik ros af mine arbejdsgivere, fordi vi gjorde arbejdet på færre timer, end der var regnet med i tilbuddet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *