Seneste artikler

Senior dating: Her finder du både venskab og romantik Brætspil er ren hygge

Jeg kunne slet ikke forestille mig, at jeg skal sidde her ved min pc-skærm og google rundt, fordi jeg har brug for at vide, hvad ”Straffeloven 276” betyder. Umiddelbart tænker jeg, at 276 er nummeret på en paragraf i straffeloven. Men man kan aldrig vide, vel? Altså jeg har jo fået nogle noter fra en af mine klassekammerater, hvor der bare står straffelov 276. Og så står der noget om tyveri. Jeg er ved at renskrive en opgave, som vi har lavet i skolen. I samfundsfag. Den handler om kriminalitet og om, hvordan man kan bekæmpe forskellige former for kriminalitet. Fx kriminalitet blandt unge. Indbrud i folks boliger og den slags.

Beskikket advokat

Vi har lavet en statistik over, hvor mange anmeldte indbrud der har været i hele landet og her i området, hvor vi bor i de sidste 20 år. Vi kan se, at tallet er steget kraftigt. Så det er måske noget, lærerne gerne vil have, at vi er opmærksomme på?  Vi har også forklaret, hvordan processen er, når man bliver tiltalt for noget kriminelt. Vi har beskrevet, hvad det vil sige at få en beskikket advokat. Vi har lavet nogle forslag til, hvordan man eventuelt kunne forhindre flere indbrud her i området. Sådan noget med at lave små patruljer, der går ture og holder øje med nabolaget. Vi har også et forslag om, at vi skal lære vores naboer bedre at kende, så vi tør tage ansvar, hvis der sker noget mærkeligt inde ved siden af.

Advokaten fra Aarhus

Det har faktisk været en spændende opgave at lave. Min kammerat har været lidt doven. Men jeg har besluttet, at jeg er ligeglad med ham. Jeg er interesseret i det. Jeg har søgt efter flere informationer om, hvad det vil sige at være advokat. Min far kender en advokat i Aarhus – https://bjsj.dk/boligadvokat-aarhus/ , som var sød og gerne ville svare på alle de spørgsmål, jeg havde om, hvad det vil sige at være advokat med speciale i strafferet. Jeg havde, sendte hende alle mine spørgsmål på hendes mail. I mailens emnelinje skrev jeg bare ”Strafferet Advokat ?” Og der gik kun 1 dag, så sendte hun en mail tilbage med svar på alle mine spørgsmål. Det var bare fantastisk.

Vil selv være advokat en dag

Måske vil jeg selv være advokat. Jeg overvejer det lige nu. Det, hun skrev om at være advokat og at beskæftige sig med strafferet, lød meget spændende. Men hun skrev også, at det kan være meget hårdt. Psykisk. Man skal være ret cool for at være advokat – og der er mange specialer. Ikke kun klog.

Hvad var det for et ord, hun brugte? Hun skrev noget om at kunne analysere meget hurtigt om, at man skal være meget nøgtern og forsigtig. Og så skrev hun også noget om, at man skal være et godt menneske. Et menneske, der ønsker retfærdighed for alle. Jeg kan forstå det her med, at man skal ønske retfærdighed. Men det der med at være god til, at analyse forstod jeg ikke helt. Det undlader jeg at nævne noget om i opgaven. Den skal afleveres på fredag, så jeg må hellere se at blive færdig nu.

Disclaimer