Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

Kostplaner er vejen frem hvis man vil tabe sig. De fungerer som en vejledning som kan bruges mens man vænner sig til at spise sund og varieret. Når man har styr på det er en kostplan overflødig, da den så kan blive erstattet af dine egne erfaringer.

Kostplaner kommer i mange variationer, specielt for slankekure, generelt set er de delt op i 2 lejre, dem der giver et hurtigt vægttab og dem som klargører dig til at lægge dit liv om med hensyn til kost. Den første er en kortsigtet kostplan, der har fokus på at du skal tabe et maksimalt antal kilo på relativ kort tid. Den sidstnævnte har til formål at man skal tænke anderledes og ikke se det som en midlertidig løsning, men som en permanent løsning på et usundt problem.

En typisk kostplan til hurtigt vægttab består af en række komplekse kulhydrater (også kaldet langsomme kulhydrater) samt en masse proteiner. Det vil sætte din forbrænding op og holde den oppe over hele dagen, således du taber dig løbende.

Den anden type kostplan der skal lære dig at lægge din kost om generelt består af almindelige kulhydrater (både hurtige og langsomme) og en masse grøntsager – det er så mindre portioner og de mange grøntsager som skal få dig til at tabe dig over tid.

Der er ingen tvivl om at en kostplan fokuseret mod vægttab er mere effektiv end en kostplan der er langsigtet. Der er mere plads til at træde ved siden af med den effektive kostplan, da man hurtigt vil være oppe igen med  sig vægttab efter en enkelt aften/weekend/uge med usund mad. Den anden type kostplan er du sat tilbage med meget længere tid. Det kan ofte virke frustrerende.

Der er også et økonomisk aspekt i det, langsomme kulhydrater er ofte billig slankemad, mens man jævnfør nogle kostplaner skal i 5-7 specialbutikker for at købe de forskellige produkter – og så koster det en formue.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *