Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

Du kender muligvis ikke til begrebet webshop, men det er blot den engelske betegnelse for e-butik. Altså er der tale om en butik, der eksisterer på nettet, hvor du kan købe varer og ydelser. Hvis du er iværksætter kan en webshop være en god mulighed til at kickstarte din nye forretning.

Overvej markedet

Lav altid en smule forudgående research, inden du bestemmer dig for at åbne en webshop fremfor en fysisk butik (eller begge ting!). Du skal blandt andet overveje om du rent faktisk dækker et behov, således at der blive en efterspørgsel efter dine varer, men også hvor mange udbydere, der er allerede af den pågældende vare eller ydelse. Alt tæller med ved oprettelsen af en webshop.

Da du højst sandsynligt ikke har skabt eller fundet på noget, som slet ikke er set på markedet, er det vigtigt at overveje, hvordan du kan differentierer dig fra konkurrenterne, og hvordan du i det hele taget bliver konkurrencedygtig. Når du ønsker at opstarte en webshop er disse undersøgelser selvfølgelig også vigtige. Det kan være du allerede har fysiske butikker, men ønsker at supplere med en webshop eller at du udelukkende ønsker at sælge over nettet.

Kan du differentiere dig?

Undersøg om der er en tendens til at købe de pågældende varer over nettet, eller om konsumenterne er tilbageholdende med at købe de pågældende varer over nettet. Undersøg herefter, såfremt konsumenterne er villige til at købe disse varer over nettet, om der er andre som udbyder disse varer over nettet. Hvis ikke, kan dette jo lige præcis være det, som differentierer dig fra konkurrenterne, da du vil kunne tilbyde en hurtigere og eventuel en mere bekvem samt effektiv måde at fremskaffe sig den pågældende vare eller ydelse.

Det er altså vigtigt, at foretage sig denne informationsindsamling inden man starter sin webshop, således at man ikke både spilder tid og penge på sit projekt. Mange informationer vil allerede være til rådighed over nettet og via en række statistikdatabaser, ellers må du selv ud og indsamle information eller hyre eksperter inden for området til at undersøge markedet for dig, alt efter hvor stort og omfattende dit ønskede webshop-projekt er.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *