Seneste artikler

Senior dating: Her finder du både venskab og romantik Brætspil er ren hygge

I takt med at antallet af overvægtige stiger, ser man også en stigning i antallet af slankepiller på markedet. Der findes mange slankepiller som man kan købe i håndkøb, men der findes også en stor gruppe slankepiller, som kan fås på recept. Vi vil se nærmere på de slankepiller man kan få på recept, og på hvordan slankepillerne virker.

Slankepiller kommer og går. Det gælder ikke kun for slankepiller som kan fås i håndkøb, men i særdeleshed også slankepiller på recept. Nogle slankepiller forsvinder fra markedet fordi de ikke virker efter hensigten. Andre forsvinder fordi de har bivirkninger. Det gør sig eksempelvis gældende for slankepillen Letigen, som var en slankepille man kunne få på recept.

Slankepillen Letigen blev udviklet af professor Arne Astrup, og blev meget hurtigt en populær slankepille blandt folk som havde brug for at tabe sig. Og det var ikke uden grund at slankepillen fik den succes. Slankepiller der ligesom ”Letigen” indeholder efedrin og koffein, har vist sig at være ganske effektive i forbindelse med vægttab. Desværre har disse slankepiller ofte nogle ret uheldige bivirkninger. Og slankepillen Letigen blev netop trukket tilbage pga. bivirkninger. Der havde nemlig været flere tilfælde, hvor folk havde fået enten hjertestop, hjerneblødninger eller blodpropper, og meget tydede på, at disse skyldtes slankepillen. Derfor trak lægemiddelstyrelsen godkendelsen af ”Letigen” slankepillen tilbage i november 2002, efter at slankepillen havde været sat i forbindelse med 10 dødsfald i Danmark.

Andre effektive slankepiller som har lidt sammen skæbne som slankepillen Letigen, er produkter som Reductil og Acomplia. I begge tilfælde drejer det sig om slankepiller med god effekt, men som desværre viste sig at have alt for mange bivirkninger. Begge slankepiller er i dag trukket af markedet.

Ser man på nogle af de slankepiller man kan få på recept i dag, så finder man eksempelvis slankepillen ”Alli”. Slankepillen ”Alli” findes både i en håndkøbsvariant, og i en receptpligtig variant. Begge slankepiller indeholder det aktive stof Orlistat, men den receptpligtige slankepille indeholder en større dosis af stoffet Orlistat. Slankepillen ”Alli” er en såkaldt lipasehæmmer, og som navnet indikerer, så virker slankepillen ved at hæmme optagelse af fedt fra tarmen. Det fedt som ikke optages, udskilles med afføringen. Med slankepillen ”Alli” kan man efter sigende tabe sig 3 % ekstra, når man tager slankepillen. Man kender ikke til alvorlige bivirkninger ved slankepillen ”Alli”, og de bivirkninger man får er typisk lette bivirkninger fra fordøjelsessystemet.

Der findes også mange andre slankepiller som kan fås på recept. Det kunne være slankepiller som Xerisan ASA som er en slankepille som virker lidt på samme måde som slankepillen ”Alli”. Eller slankepillen Solidax ADX, som er en slankepille som primært virker appetithæmmende. En anden appetithæmmende slankepille er Phentermine.

Slankepiller på recept, og slankepiller generelt, er et område der er i rivende udvikling, og vi vil højest sandsynligt, se en lang række nye slankepiller på markedet indenfor de nærmeste år. Man kan kun håbe, at sikkerheden sættes i højsædet, så man udvikler slankepiller med meget få bivirkninger. Slankepiller kan nemlig være en god hjælpende hånd i forhold til vægttab, men det skal selvfølgelig være uden risiko for alvorlige bivirkninger.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *