Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

For 25 år siden købte vi vores første hus, et hus med god plads til vores fire hjemmeboende børn, hund og kat. I opholdsstuen, som vi yndede at kalde pejsestuen, var en åben muret pejs og på førstesalen i vores alrum var der en gedigen brændeovn. De første år i huset brugte vi især pejsen i stuen en del, der blev fyret op med birkebrænde og vi mærkede da også en reduktion på vores varmeudgifter.

Desværre fik et af børnene pludselig astma, og vores læge anbefalede, at vi lukkede den åbne pejs, hvilket blev effektueret ved at få sat en smedejernslåge på den åbne pejs. I starten savnede jeg hyggen ved at sidde om aftenen og kigge ind i den åbne ild, men som tiden gik, blev jeg mere og mere tilfreds med den lukkede pejs, især fordi den ikke grisede så meget.

Brændeovnen på første sal brugte vi også, men mest med henblik på opvarmning, og jeg husker ikke, at der var en speciel hygge omkring den, når den var tændt, men vi sparede selvfølgelig penge på opvarmningskontoen.

Nu har vi lige solgt det gode gamle hus, er flyttet i lejlighed og har købt et fritidshus ved vestkysten. I fritidshuset har vi installeret en biopejs, dejlig nem og ren måde at opvarme huset på og frem for alt lige så hyggelig som vores gamle pejs i det hus, vi lige har solgt. Nu skal der ikke saves og stables brænde, og den ekstra tid, vi så har til rådighed, kan bruges på andre aktiviteter.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *