Seneste artikler

Senior dating: Her finder du både venskab og romantik Brætspil er ren hygge

Vores datter venter tvillinger til december, scanningerne viser to pigebørn, men de er ikke enæggede. Pigerne bliver de første tvillinger i vores familie, og vi glæder os, til de kommer, og både vores datter og hendes mand er i gang med at afsøge forskellig litteratur for at indhente viden om, hvordan man magter to børn på én gang. Det har været spændende at høre forældrene fortælle om alt det nye, de har læst sig til, og de har også meldt sig ind i en tvillingegruppe på Facebook.

Her får de rigtig mange gode råd, både med hensyn til det praktiske og hvilket udstyr, de bør investere i. Svigersønnen har vist haft nogle søvnløse nætter på grund af de kommende store udgifter, vores datter tænker mere på den store lykke, der venter forude.

Indkøb af barnevogn, senge og en del andet udstyr er foregået på nettet i forskellige fora, som sælger brugt udstyr, men brugt tøj til pigerne vil de ikke købe, derfor har vi fået at vide, at de kommende forældre primært ønsker sig børnetøj i barselsgave og til jul, og at pigerne absolut ikke skal bære ens tøj. Indtil nu har jeg taget det som en selvfølge, at tvillinger skal bære ens tøj, men jeg respekterer naturligvis det unge pars ønsker.

Jeg havde glædet mig til, at min mand og jeg kunne følges ud at købe børnetøj til vores første børnebørn, men jeg kunne fornemme, at han syntes, jeg selv skulle tage af sted, helt ærligt mente han, at det var spild af hans tid, for tøj til babyer ved han intet om, og det interesserer ham heller ikke. Så jeg har inviteret min gode veninde Karin med på indkøb, hun er pædagog i en vuggestue, så hun er opdateret i praktisk og sødt tøj til små piger. I øvrigt var det Karin, der foreslog, at jeg søgte efter børnetøj på nettet, for – som hun sagde – der er rigtig mange gode netbutikker, der sælger børnetøj, og det er absolut en fordel at sidde i fred og ro derhjemme og studere udvalg, mærker, kvalitet og pris på tøjet.

Karin blev ikke spor overrasket, da jeg fortalte hende, at tvillingepigerne ikke skulle have ens tøj, hun forklarede, at sådan er det i dag, ethvert menneske er et personligt og specielt individ og har ikke brug for at blive klædt på som sin søster eller bror. Sådan var det engang, fortalte hun, men hvis den ene af tvillingerne gerne vil danse ballet og den anden vil spille håndbold, kan jeg jo godt se, at fordi man har en tvillingesøster, er det ikke givet, at man udvikler sig ens, og heldigvis for det.

I morgen skal Karin og jeg så af sted, jeg har besluttet at købe både barselsgaverne og julegaverne til pigerne og er sikker på, at Karin bliver en bedre supervisor end min mand. Han sagde forresten i dag, at nu skulle jeg bare købe ind til tvillingerne “med arme og ben,”  og at han ville have aftensmaden klar, når vi kom hjem.

Måske skulle jeg overveje at købe det børnetøj online i stedet?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *