Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

Jeg har været lidt ved at kigge efter hvordan man kan sikre at sine børn får nogle gode vaner omkring penge og hvordan man lærer dem at spare op i stedet for at bruge alle pengene.

Noget af det mest traditionelle til opsparing for børn er en børneopsparing. En børneopsparing er en lukket konto, hvor man som forældre eller bedsteforældre kan indsætte penge hver måned for at hjælpe til når barnet bliver voksen. En børneopsparing er låst i et antal år, hvor man ikke kan hæve penge fra den. For den “ulejlighed” får man så til gengæld en lidt højere rente af banken end man får på andre konti.

Normalt når man tjener penge i banken skal man betale skat af pengene (det er for eksempel renter) – og naturligvis kun de positive. På en børneopsparing er der ikke skat af denne fortjeneste.

Man kan sagtens spare 15000 kroner op til sit barn så der er lidt til indskud til lejlighed eller et kørekort når barnet bliver voksent.

Der er andre måder man kan hjælpe sit barn på, rent økonomisk, den ene er købe en lejlighed til barnet og så lade barnet leje det af forældren. Der er nogle skattetekniske fordele ved denne tilgang.

Det kan også være at pengene skal være øremærket til når børnene selv får børn, for pengene løber hurtigt når man får børn, der skal købes autostol, barnevogn, kombivogn, lifter og alt andet – her ville 15.000 kroner gøre underværker.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *