Seneste artikler

Brætspil er ren hygge Mini-zoo er perfekt for mindre børn

PowerPoint er et fantastisk program på mange måder – ja bevares, det bruges forkert af langt de fleste – men det handler om at de sammensætter deres powerpoint helt skævt. Det er ofte strukturen, for megen tekst og ikke mindst farverne der går helt skævt. Det er nu ikke det jeg gerne vil dele med dig i denne blog – det er mere, at PowerPoint indeholder så mange features som man ikke umiddelbart kender til – men som man bør kende til. Nedenfor er nævnt nogle af de ting jeg selv bruger meget i PowerPoint, både på kurser og i andre sammenhænge.

Timing af Slideshow
En rigtig smart feature i PowerPoint er at man kan time sit slideshow. Det vil sige, det skifter automatisk. Det giver super god mening, hvis man skal bruge et slideshow der bare kører bagved med eksempelvis billeder eller statements mens man taler. Jeg bruger det selv rigtigt meget i forbindelse med mine kurser til at lave netop slideshows hvor der bare kører billeder i baggrunden i så lang tid som jeg mener mit oplæg/foredrag tager. Det kan også være i forbindelse med de kurser, hvor folk skal sidde og reflektere over en give situation. Der kan billeder også være fantastiske.

Jeg bruger det aldrig i forbindelse med det alm. Powerpoint – forstået på den måde, at jeg er slet ikke så struktureret at jeg vil kunne stå og tale præcis 2 minutter om en slide og så skal den skifte. Til den slags powerpoint der foretrækker jeg at gøre det manuelt.

Gemme som video
Når man lærer at benytte timing i sine slideshows, så er der en anden feature der åbenbarer sig. Det handler nemlig om at man, når man har lavet sit geniale billede slideshow med tekster, animationer og alt på kan gemme sin powerpoint fil som en video i stedet for som en powerpoint fil. Det betyder i praksis at så kan man lave en hurtig og nem promotion video uden store komplekse systemer, der koster en masse penge. Det er klart, du kan ikke lave store professionelle videoer men til de promotionsvideoer som jeg har haft behov for har det været rigeligt.

Egentligt er det så nemt – for du skal bare gå i gem menuen og her vælge at du vil gemme dit slideshow som en video. Bim bam busse så har du fået dig en video der kan afspilles af de fleste afspillere eller uploades til youtube eller vimeo.

Designe knapper
Som websideejer, så har jeg meget ofte brug for at lave diverse ting til mit website. Jeg er bestemt ikke nogen grafisk ørn til at lave det, og har da heller ikke nogle store dyre designprogrammer til min rådighed. Jeg har tilgængel powerpoint og det er et simpelt og hurtigt program til at lave knapper med. Her kan du arbejde med både farver, skygger og ikke mindst så kan du gemme dem i dit favoritformat blog ved at højreklikke på knappe og vælge ”gem billede”. Jeg plejer meget ofte at kombinere det med større eller mindre ikoner fra ikonfinder.com for at sætte lidt ekstra spas på siden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *