Seneste artikler

Senior dating: Her finder du både venskab og romantik Brætspil er ren hygge

Der er noget, jeg meget længe har haft lyst til. Men jeg har ligesom holdt mig tilbage med at prøve det. Mest fordi jeg ikke ved nok. Det er at få en vinduespudser til at komme og vaske mine vinduer. Jeg har allerede fundet adskillige vinduespudserfirmaer, der tilbyder sådan en service. Jeg gik bare ind på Google og søgte efter ”Vinduespudser København” og fik navne og adresser på adskillige firmaer – blandt andre: https://www.mempolering.dk/. Jeg valgte 2 – 3 stykker ud, som jeg kunne se, at de også kommer på Østerbro. Så der var sådan set ikke nogen grund til også at søge efter en vinduespudser på Østerbro. Jeg har skrevet deres telefonnumre ned, fordi jeg tænker, at jeg vil ringe til dem, inden jeg bestiller tid hos dem.

Hvad bruger de?

Grunden til, at jeg gerne vil tale med dem, er, at jeg gerne vil have at vide, hvad det er for nogle midler, de bruger, når de pudser vinduerne. Jeg er nemlig meget opmærksom på, at det skal være midler, der er miljøvenlige. Jeg så en gang en kvinde, der vaskede sine vinduer. Det skummede og dryppede, og der var den der utroligt karakteristiske stank af klor. Jeg blev lidt forarget. Tænker hun sig ikke om. Alt det klor, hun skyller væk, falder ned i undergrunden og forurener. Ja, jeg var faktisk så harm, at jeg var lige ved at skælde hende ud.

Jeg holdt dog igen. Der er ikke nogen grund til at skælde ud. Man kan henstille venligt. Så jeg forsøgte at få en dialog i gang med hende om hendes arbejde. Hun var ikke villig til at tale. Havde en dårlig dag, måske. Jeg ved det ikke. Jeg havde ikke heldet med mig, og hun ville sådan set slet ikke lytte til, hvad jeg havde at sige. En lidt trist oplevelse.

Set det før

Og jeg har faktisk set det ske flere gange – altså at der bliver brugt rengøringsmidler, som ikke er miljøvenlige. Ikke kun af den kvinde, som jeg nævnte før. Nej, forskellige mennesker. Og ikke kun rengøringsmidler – og andre midler. Fx når en bil skal vaskes. Her i området, hvor jeg bor, er der nemlig en del, som nyder at pusle om deres biler sådan en søndag formiddag, hvor vejret er godt. Så ja, inden jeg får en vinduespudser herud, så vil jeg altså godt lige sikre mig, at vinduespudseren er klar over, at han har et ansvar overfor miljøet.

Måske hysterisk

Det kan godt være, at du synes, at jeg er hysterisk og overdriver. Men så hør lige mit argument: Vi bliver bedt om at sortere affald, så vi kan genbruge mest muligt og dermed beskytte miljøet. Vi får at vide, at det er bedre at køre i el-biler end benzindrevne. Vi spiser økologisk mad. Køber tøj, der er fremstillet af økologisk fremstillede fibre. Bruger shampoo uden parabener. Så hvorfor er de fleste af os, så ikke også opmærksomme på, hvad det er for nogle rengøringsmidler, vi bruger? Jeg er opmærksom på det. Og jeg ville ønske, at der var mange flere, der også skænker det, en tanke.

Disclaimer